Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

U Sokocu organizovano druženje beba i majki

Izvor: Srna

Na Sokocu je organizovano druženje 16 beba i njihovih majki koje su od oktobra prošle do avgusta ove godine rodile treće i naredno dijete na kome su im uručeni prikladni pokloni, povodom Nedjelje djeteta.


Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je sinoć novinarima da je sa radošću prihvatio da poziv da bude gost ovog druženja koje je organizovalo lokalno Udruženje “Majka i dijete”.

Prema njegovim riječima, donesena je odluka da se svakoj porodici koja ima novorođenu bebu iz budžeta isplati po 500 KM u skladu sa pronatalitetnom politikom ove opštine.

Bjelica je rekao da će višečlane porodice pomagati raznim vidovima pomoći, od smještaja u vrtić do nabavke udžbenika za djecu koja ne mogu da se uklope u kriterijume resornog ministarstva Srpske.

“Ponosan sam da je već 11 godina svake godine rodi oko 90 djece”, izjavio je Bjelica.

Predsjednik sokolačkog Udruženja “Majka i dijete” Aleksandra Elez rekla je novinarima da je na druženje pozvano 16 beba i 15 majki koje su od oktobra prošle godine do avgusta ove rodile treće i naredno dijete, te da će za majke koje su rodile bebe u protekla dva mjeseca slično druženje biti organizovao za nekoliko mjeseci.

Udruženje “Majka i dijete” osnovano na Sokocu okuplja oko 200 porodica i 700 djece.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com