У Сокоцу организовано дружење беба и мајки

Извор: Срна

На Сокоцу је организовано дружење 16 беба и њихових мајки које су од октобра прошле до августа ове године родиле треће и наредно дијете на коме су им уручени прикладни поклони, поводом Недјеље дјетета.


Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је синоћ новинарима да је са радошћу прихватио да позив да буде гост овог дружења које је организовало локално Удружење “Мајка и дијете”.

Према његовим ријечима, донесена је одлука да се свакој породици која има новорођену бебу из буџета исплати по 500 КМ у складу са пронаталитетном политиком ове општине.

Бјелица је рекао да ће вишечлане породице помагати разним видовима помоћи, од смјештаја у вртић до набавке уџбеника за дјецу која не могу да се уклопе у критеријуме ресорног министарства Српске.

“Поносан сам да је већ 11 година сваке године роди око 90 дјеце”, изјавио је Бјелица.

Предсједник соколачког Удружења “Мајка и дијете” Александра Елез рекла је новинарима да је на дружење позвано 16 беба и 15 мајки које су од октобра прошле године до августа ове родиле треће и наредно дијете, те да ће за мајке које су родиле бебе у протекла два мјесеца слично дружење бити организовао за неколико мјесеци.

Удружење “Мајка и дијете” основано на Сокоцу окупља око 200 породица и 700 дјеце.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com