Sun. Dec 10, 2023
ћирилица /латиница

У Сарајеву заплијењено више од 20 килограма дроге, ухапшено једно лице

Фото: Срна

Извор: Срна

Полиција је заплијенила више од 20 килограма дроге, оружје и одређену количину новца у општини Ново Сарајево, претресла више стамбених објеката и ухапсила лице Е.Џ, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Акција “Феникс” спроведена је синоћ у згради “Тауер” на подручју општине Ново Сарајево с циљем расвјетљавања кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

У акцији је одузето осам килограма спида, око четири килограма марихуане, двије комплетне “индор” лабораторије за илегалну производњу марихуане са укупно 102 стабљике канабиса, односно око 11 килограма, једна ПВЦ кеса са око 200 грама кокаина.

Међу заплијењеним стварима су и двије пушке, два оптичка нишана, пиштољ, 43 комада муниције, те одређена количина готовог новца у еврима и конвертибилним маркама, професионални алат за “чешљање” брава и други алати и предмети од интереса за поступак.

Тридесетдеветогодишњи мушкарац из Сарајева ухапшен је због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Акцију су спровели службеници Сектора криминалистичке полиције и Сектора за полицијску подршку Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево.

Полиција наставља даљи рад, наводи се у саопштењу.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com