Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Списак производа и радњи у којима ће бити јефтинији (ФОТО)

Извор: Филтер

Министарство трговине и туризма Републике Српске покренуло је у јуну кампању “Друштвено одговорни”. Трговци су потрошачима понудили низ производа по сниженим цијенама, одричући се дијела своје марже.

У кампању су се укључили трговци из свих крајева Републике Српске.

“Пратећи кретања на тржишту, Влада Републике Српске и Министарство трговине и туризма одлучили су се за проширење кампање на начин да она укључи и произвођаче и добављаче”, саопштено је из ресорног министарства.

Значајан број произвођача у Републици Српској одрекао се произвођачке марже на одређени дио производа, што су подржали и дистрибутери и трговци, тако да ће се ови производи на полицама наћи са маржом од 0%.

У кампању је тренутно укључено 19 произвођача, четири дистрибутера (трговци на велико), 22 трговца и 50 производа произведених код 19 произвођача уз маржу 0%.

Уз произвођачке марже, многи дистрибутери и трговци одрекли су се и и марже на велики број производа из својих асортимана, те ће се и ови производи на полицама наћи уз значајно ниже цијене.

Очекује се да сви производи до краја седмице у свим радњама буду означени наљепницом “Друштвено одговорни”, како би на полицама били уочљивији купцима.

Погледајте листе производа и привредних субјеката који учествују у кампањи.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com