Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /latinica

Prijem za 71 brucoša Elektrotehničkog fakulteta

Izvor: Filter

Rukovodstvo Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je upriličilo prijem za 71 brucoša, povodom početka nove akademske godine.

Prodakan za nastavu na ovom fakultetu Srđan Lale rekao je novinarima da je i ove godine nastavljen trend rasta broja upisanih studenata na tri studijska programa – Automatika i elektronika, Elektroenergetika, Računastvo i informatika.

“Najviše interesovanja je za smjer Računarstvo i informatika. Studenti su prepoznali da je potražnja za diplomiranim inženjerima sve veća, s obzirom da oblasti elektrotehnike nose razvoj cjelokupnog društva”, naglasio je Lale.


Prema njegovim riječima, studenti, ali i njihovi roditelji, su prepoznali kvalitet rada profesora, zbog čega se iz godine u godinu povećava broj upisanih brucoša.

Brucoš Magdalena Zarić iz Trebinja rekla je da je odluku da upiše Elektrotehnički fakultet – Smjer elektroenergetika donijela jer ima sklonosti ka prirodnim naukama, kao i zbog toga što je riječ o perspektivnom zanimanju, koje će joj omogućiti lako zaposlenje.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com