Sun. Dec 10, 2023
ћирилица /латиница

Преминуо Спасоје Сокнић

Извор: sportdc.net

Данас је у Источном Сарајеву преминуо истакнути фудбалски судија и спортски радник Спасоје Спасо Сокнић. Рођен је Сарајеву 05.05.1949.године.

Спасоје Сокнић био је савезни фудбалски судија и дијелио је правду у Другој фудбалској лиги у некадашњој Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији. Био је учесник одбрамбено отаџбинског рата, а по његовом завршетку укључује се у рад Фудбалског савеза Републике Српске.

Једно вријеме је и судио мечеве Прве лиге Републике Српске, а био је и директор Фудбалског клуба Славија. Један је од оснивача Удружења фудбалских судија и инструктора Републике Српске, а обављао је низ других одговорних дужности у Подручном фудбалском савезу Сарајевско – романијске регије.

Од Спасоја Сокнића опростио се и Фудбалски савез Подручја Сарајевско-романијског, који је породици Сокнић упутио телеграм саучешћа.

– Изражавамо најискреније саучешће поводом смрти вашег и нашег Спасе. Памтићемо га као доброг и племенитог човјека и изузетног спортског радника. Био је посвећен фудбалском спорту, прво као судија, касније и веома одговоран у успјешан фудбалски радник. Његовим одласком изгубили смо сви, ви као његова породица сигурно највише, али је и фудбалска фамилија Источног Сарајева остала без једног врхунског сарадника и изузетно доброг и поштеног човјека.

Сахрана Спасоја Спасе Сокнића биће сутра у 13 часова на гробљу Врањеш у Источном Сарајеву.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com