Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /latinica

Pale: Sutra naučni skup povodom Dana Pravnog fakulteta

Izvor: Srna

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovaće sutra naučni skup o temi “Pravne praznine i punoća prava”, za koji je prijavljeno 206 autora i koautora iz 23 države, koji su poslali 162 referata.

Na skupu, koji se održava povodom Dana Pravnog fakulteta, određeni broj učesnika će saopštiti referate uživo na fakultetu na Palama, dok će neki učesnici govoriti onlajn putem “zum” platforme, saopšteno je iz ove visokoobrazovne ustanove.

Radovi će biti saopšteni na ruskom, engleskom, italijanskom i srpskom jeziku.

Suorganizatori naučnog skupa su Međunarodni savez pravnika sa sjedištem u Moskvi, Evropska organizacija za javno pravo sa sjedištem u Atini, Institut za uporedno pravo sa sjedištem u Beogradu, Institut za kriminološka i sociološka istraživanja Beograd, Srpsko fiskalno društvo /Ogranak za Srbiju Međunarodne fiskalne asocijacije/ sa sjedištem u Beogradu, i Srpsko udruženje za krivičnopravnu teoriju i praksu.

“Ako uzmemo u obzir broj autora, prijavljenih referata, kao i broj država iz kojih autori dolaze kao i broj i značaj suorganizatora ovogodišnjeg skupa, možemo reći da je naučni skup najveći u oblasti prava na prostoru bivše Jugoslavije, a među najvećima je na tlu cijele Evrope”, navodi se u saopštenju.

Početak skupa zakazan je u 10.00 časova, izjave za medije su u 9.40 časova, a zatvaranje je predviđeno oko 17.30 časova.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com