Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Пале: Сутра научни скуп поводом Дана Правног факултета

Извор: Срна

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву организоваће сутра научни скуп о теми “Правне празнине и пуноћа права”, за који је пријављено 206 аутора и коаутора из 23 државе, који су послали 162 реферата.

На скупу, који се одржава поводом Дана Правног факултета, одређени број учесника ће саопштити реферате уживо на факултету на Палама, док ће неки учесници говорити онлајн путем “зум” платформе, саопштено је из ове високообразовне установе.

Радови ће бити саопштени на руском, енглеском, италијанском и српском језику.

Суорганизатори научног скупа су Међународни савез правника са сједиштем у Москви, Европска организација за јавно право са сједиштем у Атини, Институт за упоредно право са сједиштем у Београду, Институт за криминолошка и социолошка истраживања Београд, Српско фискално друштво /Огранак за Србију Међународне фискалне асоцијације/ са сједиштем у Београду, и Српско удружење за кривичноправну теорију и праксу.

“Ако узмемо у обзир број аутора, пријављених реферата, као и број држава из којих аутори долазе као и број и значај суорганизатора овогодишњег скупа, можемо рећи да је научни скуп највећи у области права на простору бивше Југославије, а међу највећима је на тлу цијеле Европе”, наводи се у саопштењу.

Почетак скупа заказан је у 10.00 часова, изјаве за медије су у 9.40 часова, а затварање је предвиђено око 17.30 часова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com