Око 300 полицајаца претреса мигрантски центар у Блажују

Фото: СИПА

Извор: РТРС

На подручју ширег локалитета Привременог прихватног центра Блажуј код Сарајева проводи се велика акција више полицијских агенција у БиХ.

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту у сарадњи са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Министарства унутрашњих послова КС, те Службом за послове са странцима БиХ и ОСА, под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, започели здружену криминалистичко-тактичку радњу “рација”, на подручју ширег локалитета Привременог прихватног центра Блажуј.

У рацији је ангажовано око 300 полицијских службеника из напријед наведених полицијских тијела.

– Проводи се оперативно тактичка радња рација ширег локалитета, којом је извршено привремено ограничење слободе кретања унутар Центра, те преглед лица, ствари и просторија у циљу проналаска лица која ту нелегално бораве као и проналаска нелегалног наоружања, наркотика, и других предмета који потичу из кривичних дјела или могу послужити за угрожавање сигурности корисника и упосленика Центра, те идентификација организатора кривичних дјела организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната и кривичним дјелом кријумчарење људи, као и других кривичних дјела.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com