Објављени конкурси за додјелу 1.065 стипендија студентима

Извор: Срна

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске објавило је данас четири конкурса за додјелу стипендија студентима у Српској, којима ће бити додијељено укупно 1.065 стипендија, саопштено је из Министарства.

Стипендије се додјељују 10 мјесеци, а износ стипендије је 200 КМ, наведено је у саопштењу.

Конкурсом за додјелу стипендија у категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија додијелиће се 650 стипендија, у категорији студената дефицитарних занимања првог циклуса студија биће додијељено 65 стипендија, у категорији осталих студената првог циклуса студија биће додијељено 335 стипендија.

Студентима са инвалидитетом првог, другог и трећег циклуса студија који остварују додатак за помоћ и његу другог лица биће додијељено 15 стипендија.

Министарство је у 2023. години додијелило 1.065 стипендија студентима у Републици, а у буџету средства за те намјене износила су 2.130.000 КМ.

“Реализација исплата стипендија за 2023. годину је у току и окончаће се до краја године. До октобра исплаћено је седам стипендија”, истакли су из Министарства.

Конкурси остају отворени 20 дана, односно од данас до 20. новембра.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com