Нови специјализант медицинске микробиологије у Болници “Србија”

Извор: Филтер

Болница „Србија“ додијелила је специјализацију из медицинске микробиологије др Николини Тадић Шкипина.

У Болници је тренутно запослен један специјалиста медицинске микробиологије. Из ове здравствене установе поручују да ће Служба бити ојачана за још једног доктора, након што др Тадић Шкипина заврши специјализацију.

Др Николина Тадић Шкипина, рођена је 1992. године у Чајничу. Медицински факултет у Фочи Универзитета у Источном Сарајеву завршила је 2021. године. Након завршеног факултета радила је у Дому здравља Пале као доктор у хитној служби, а након шест мјесеци и као доктор породичне медицине.

„Веома сам узбуђена због додјеле рјешења о специјализацији из медицинске микробилогије, с обзиром на то да сам ту специјализацију жељела још од уписа у средњу медицинску школу, затим и факултета. Ово је моја прва и успјешна пријава на конкурс за специјализацију“, рекла је др Тадић Шкипина.

Она је захвалила руководству Болнице „Србија“ на прилици за специјализацију, као и за даље усавршавање и напредовање у каријери.

„Надам се успјешној сарадњи и да ћу оправдати очекивања Болнице“, поручила је др Тадић Шкипина.

Директор Болнице “Србија” Небојша Шешлија младој докторици пожелио је добродошлицу и истакао да колектив ове болнице константно расте, те да су у могућности да младим докторима додијеле специјализације и потруде се да у овој установи усаврше своје знање и вјештине.

„У протеклих пет година искористили смо ситуацију и планом предвидјели да распишемо значајно већи број специјализација него што је то иначе пракса. Расписали смо 40 нових специјализација, 40 нових младих људи ради у нашој установи. Kроз долазак наших доктора са специјализација и супспецијализација повећава се и сам обим посла и сигурно ћемо у будућности као и до сада, представљати ослонац свим становницима наше регије“, закључио је директор Болнице „Србија“ Небојша Шешлија.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com