Невен Тушевљак поново у хуманој мисији: За Сергеја у трку дугу 200 километара

Извор: Глас Српске/Милош Васиљевић

Хуманитарац и маратонац Невен Тушевљак 12. новембра кренуће из родног Источног Сарајева до Бањалуке у хуманитарну трку дугу 200 километара, а сав новац прикупљен продајом километара намијењен је за лијечење Бањалучанина Сергеја Ступара.


Много пута до сада Тушевљак је показао солидарност, а како каже за “Глас Српске”, ово је још једна прилика да покажемо заједништво и хуманост када је некоме потребно притећи у помоћ.

– Трчаћу четири дана, у просјеку око 50 километара дневно, а циљ ми је да помогнем лијечење двадесетогодишњег Сергеја Ступара који је доживио саобраћајну несрећу. У коми је и треба помоћ добрих људи – рекао је Тушевљак.

Лани је од Источног Сарајева до Бијељине трчао за помоћ дјечаку Димитрију Маринковићу из Бијељине и сада је, како каже, осјетио потребу да понови такав хуманитарни чин који ће, вјерује, подржати велики број људи.

– Километар кошта 20 марака и новац се може уплатити на мој жиро рачун, број 5723660000392721 у МФ банци. Већ сам продао 25 километара, а циљ ми је да од акције прикупим око 5.000 марака, у случају да буде веће интересовање, тим боље. Ни овог пута, као ни раније не сумњам у добре људе – казао је Тушевљак.

Свјестан могућности да тада буде хладно вријеме и киша, спрема се за ову трку, али овом маратонцу временске неприлике нису препрека.

– Тренирам готово сваки дан, у септембру сам у Берлину истрчао маратон, а 5. новембра трчаћу маратон и у Истанбулу. Ипак, када је племенити циљ, много је лакше поднијети. Добијете посебну енергију, која вас прати од почетка до краја трке – рекао је Тушевљак.

Наглашава да му подршка значи пуно да настави са хуманитарним мисијама.

– Људи ме подржавају, сви поред којих прођем дају ми снагу, а и тај чин да покушавамо да спасемо нечији живот велики је мотив и одустајање никако није опција. Позивам све људе да подрже ову акцију, јер је у питању младић који треба нашу помоћ – рекао је Тушевљак који ће трчати дионицом која води кроз Кнежево јер на том дијелу, каже, нема саобраћајних гужви.

Јерусалим

Под слоганом “Бог воли храбре, а свијет побједнике” маратонац из Источног Сарајева Невен Тушевљак учествовао је у Јерусалиму у марту ове године на једном од најзахтјевнијих свјетских маратона, и на тај начин помогао у лијечењу суграђана Милоша Божовића и Магдалене Влашки.

– Било је доста акција, али маратон у Јерусалиму се издваја, ту је осјећај посебан, свети град и света земља, то се тешко може препричати – рекао је Тушевљак.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com