На Трескавици отворена виа ферата дужине 820 метара

Фото: ПСД Трескавица

Извор: Срна

На Трескавици је данас отворена виа ферата, односно стаза по стијенама уређена челичним помагалима, дуга 820 метара коју су осмислили алпинисти Игор Милошев и Дамир Лукшић.

Фото: ПСД Трескавица

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је Срни да је ферата са свим садржајима коштала око 40.000 KМ.

Он је додао да је ово друга ферата у Источном Сарајеву уз виа ферату “Соколов пут” на Романији, која ће допринијети развоју туризма.

Ћосић је навео да је Градска управа путем Градске развојне агенције и са Општинском управом Трново подржала изградњу ове, једне од најдужих виа ферата у Републици Српској коју је имплементирало Планинарско спортско друштво /ПСД/ “Трескавица” из Трнова.

Фото: Срна

“Задовољство нам је што смо имали прилику да помогнемо и тиме покажемо како локална заједница може сарађивати са Градском управом и како модел града са више општина добро функционише и један другог допуњује”, рекао је Ћосић.

Он је додао да је ПСД “Трескавица” из Трнова, које има око 170 чланова, највеће планинарско друштво у Републици Српској и да је Градска управа и претходних година подржавала ово планинарско друштво, што ће чинити и убудуће.

Ћосић је рекао да ће их град подржати у настојању да, заједно са општином Трново, изграде адреналински парк и још један планинарски дом са додатним садржајима.

Фото: Срна

“Сигурно да ћемо у томе учествовати и тиме показати да област планинарења као здравог вида живота има свој простор у граду Источно Сарајево и да може допринијети развоју туризма”, истакао је Ћосић.

Фото: ПСД Трескавица
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com