Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

На сајму књига у Београду данас представљање пет издавача из Српске

Извор: Срна

На штанду Представништва Републике Српске у Србији данас ће се на Међународном сајму књига у Београду представити пет издавача, док ће у сали “Васко Попа” своја издања представити “Завод за уџбенике и наставна средства” из Источног Сарајева.


На штанду Представништва Српске у хали два у 11.30 часова Универзитет у Бањалуци представиће “Универзитетски уџбеник вокално-инструменталне наставе/музике” аутора Радмиле Стојановић и Озренке Бјелобрк Бабић.

У 12.00 часова Центар за друштвено-политичка истраживања Републике Српске представиће издања – “Пријетње демократији на Западу: либерали, конзервативци и нови свјетски поредак, излагања са трибине”, “Питање европских интеграција у свјетлу украјинске кризе, извјештај са округлог стола”, “Тридесет година Републике Српске /1992-2022/: искуства прошлости и изазови будућности, зборник радова са научног скупа” и “Косовски завјет: историја и култура памћења у Републици Српској, излагања са симпосиона”.

У 13.00 часова Јавна установа Спомен-подручје Доња Градина представиће издање “Туга која траје цијели живот” аутора Добриле Кукољ и часопис “Топола”.

Удружење књижевника Републике Српске у 14.00 часова представиће издања својих чланова – “Косметски сан” Милана Тривунчића, “Загрљај” Даре Радојевић, “Кад ђаво умијеша прсте” Миладина Берића и “Поетика ожиљака” Селене Берић.

У 16.00 часова Завичајни музеј Градишка представиће издање “Успон и пад малог Београда” Бојана Вујичића.

У сали “Васко Попа” у 17.00 часова Завод за уџбенике и наставна средства из Источног Сарајева представиће издање “Дневник једног умирања” аутора Гордане Опалић, а од 19.00 часова романе са конкурса “Златна сова”.

Тринаести репрезентативни наступ Републике Српске на Међународном београдском сајму књига организује Представништво Републике Српске у Србији, уз подршку Министарства просвјете и културе Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com