Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Na Mitrovdan osvećenje spomen-crkve Svetog Velikomučenika Dimitrija u Dobrinji-Veljine

Izvor: Filter

Osvećenje spomen-crkve u koju su upisana imena stradalih vojnika Sarajevsko-romanijske regije u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koja se nalazi pored hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Dobrinji, obaviće se 8. novembra, saopšteno je iz opštine Istočna Ilidža.

Čin osvećenja predvodiće mitropolit Dabrobosanski Hrizostom, a osim Mitropolije Dabrobosanske i Srpske pravoslavne parohije Dobrinjske u Dobrinji organizaciju događaja pomogli su Boračka organizacija “Ilidžanski borac” i Opština Istočna Ilidža.

-U spomen-crkvu su upisana imena 2793 borca koji su dali svoje živote za opstanak Srba na ovim prostorima i čija je žrtva temelj Republike Srpske, te je osvećenje spomen-crkve jedan poseban čin za sve Srbe Sarajevsko-romanijske regije – poručili su predstavnici Boračke organizacije “Ilidžanski borac”.

U 8.45 je planiran doček Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita Dabrobosanskog Hrizostoma, u 9.00 časova sveta arhijerejska liturgija i osvećenje spomen-crkve, a poslije toga posluženje za vjerni narod u sali parohijskog doma.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com