Након данашње рације саопштено да ће 19 особа бити протјерано из БиХ

Извор: РТРС

Служба за послове са странцима заједно са полицијским службеницима других полицијских агенција БиХ, успјешно је реализовала здружену криминалистичко-тактичку акцију под називом “Рација” на подручју ширег локалитета Привременог прихватног центра Блажуј.

–  Поступајући у складу са Законом о странцима, Служба за послове са странцима је за 19 лица донијела рјешење о протјеривању и одредила мјере стављање под надзор у Имиграциони центар у Источно Сарајево одакле ће бити удаљени са територије БиХ – саопштено је из Службе за послове са странцима.

Овлаштена службена лица Службе за послове са странцима заједно са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту, Граничном полицијом БиХ, Дирекцијом за координацију полицијских тијела БиХ, те Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево под надзором Тужилаштва БиХ и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево у раним јутарњим сатима унутар ППЦ Блажуј учествовали су у поменутој акцији, гдје су предузете мјере и радње из надлежности Службе за послове са странцима.

– Служба за послове са странцима ће у наредном периоду наставити са предузимањем мјера и радњи из своје надлежности, те појачати активности и сарадњу са другим полицијским агенцијама на територији БиХ у погледу контроле страних држављана, а све у циљу подизања степена безбједности, како у Привременим прихватним центрима Блажуј и Ушивак, тако и на подручју Кантона Сарајево и БиХ – истиче се у саопштењу.

Из Сипе је саопштено да је акција спроведена с циљем проналаска лица која ту нелегално бораве, као и проналаска нелегалног наоружања, наркотика и других предмета који потичу из кривичних дјела или могу послужити за угрожавање сигурности корисника и запослених у Центру, те идентификације организатора групе или удружења за кријумчарење миграната.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com