Sun. Dec 10, 2023
ћирилица /латиница

Награђени најчитаоци Дјечије библиотеке

Извор: Срна

Матична бибилотека Источно Сарајево уручила је награде за осморо дјеце која су током љетњег распуста прочитала највећи број књига, чиме је завршена акција “Љети најчиталац Дјечије библиотеке”.

Награђени су Искра Шошо, Емилија Панџић, Викторија Рајак, Тара Џиновић, Ања Рашевић, Хелена Миладиновић и Инес Чолић, те Лазар Мрђа Јевић.

Библиотекар Слађана Братић рекла је да се и ове године Матична библиотека труди да анимира дјецу, да што чешће долазе у библиотеку и труди се да што више ради на промоцији читања као једне од активности којима ће уљепшти свој љетни распуст.

– И ове године смо организовали акцију ”Љети најчиталац” којој се одазвало 35 дјеце, а додијелили смо осам награда, за најбоље читаоце од првог до петог разреда основне школе, те за оне од шестог до деветог разреда – рекла је Братићева новинарима.

Према њеним ријечима, додијељене су и посебне награде за најмлађе читаоце, а који су прочитали највећи број књига.

Она је изразила задовољство што се оволики број дјеце организовао и када су у љетном периоду, када су више посвећени игри, ипак нашли времена да прочтају понеку књигу, те додала да се може рећи да је Библиотека задовољна и одзивом дјеце и бројем прочитаних књига.

Братићева је навела да је у Библиотеку учлањено око 3.000 дјеце, посјећују је, што кроз учешће у радионицама, што кроз позајмљивање књига.

– Дјечије одјељење Матичне библиотеке испунило је своју функцију и улогу у образовању и испуњавању слободног времена дјеце у Источном Сарајаву – истакла је она и додала да Библиотека организује велики број едукативних радионица – ликовна и илустративна, мале школе страних језика, а ту су и повремене радионице.

Награђене Искра Шошо и Викторија Рајак које су прочитале 27 односно 20 књига, рекле су да дјеца требају да читају како би била образована и паметнија, научила што више ријечи, те како би развијала своју машту.

Матична библиотека сутра организује промоцију књиге проф др Милана Благојевића ,”Убиће нас незнање и похлепа”, а од 9. до 13. октобра биће Дани отворених врата, када ће упис у Библиотку коштати 5 КМ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com