Милош Божовић отпутовао у Русију гдје ће наставити лијечење

Извор: Филтер

Наш суграђанин Милош Божовић јутрос је отпутовао у Русију гдје ће наставити лијечење. Он је авионом за медицински транспорт кренуо са сарајевског аеродрома на пут до Латвије. Потом ће санитетом путовати до Моске и тај пут ће трајати 12 часова.

За организацију превоза, који је био велики проблем, Милошева породица упутила је захвалност Жељку Самарџији, бившем амбасадору БиХ у Русији.

Подсјећамо да је посљедња велика акција прикупљања помоћи за наставак Милошевог лијечења завршена у априлу. Бројни појединци, организације, колективи и институције заједно су прикупили више од 500.000 КМ, како би Милош имао новца за неколико терапија матичним ћелијама које су тренутно његова највећа шанса за опоравак.

Терапија је таква да се прима мјесец дана и то сваких пар мјесеци. Посљедња је била у мају и већ се виде помаци.

Како је породица раније саопштавала, објављујићи и видео снимке из Москве, Милош покреће очи и реагује на одређене подражаје. Стога је наставак терапије велика нада за његов опоравак.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com