Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Милан Радоичић пуштен на слободу

Извор: Танјуг

Виши суд у Београду одбио је приједлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора Милану Радоичићу (45) осумњиченом да је са, за сада, више непознатих лица, извршио кривична дјела Удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дјела против опште сигурности.

Суд је Радоичићу одредио мјеру забране напуштања боравишта, којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Србије и забрањен му је одлазак на територију АП Косово и Метохија.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је, након саслушања Радоичића о разлозима за одређивање притвора, одбио приједлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора усљед опасности од бјекства, наводи се у саопштењу тог суда.

Наложено му је да се сваког 1. и 15. у мјесецу јавља надлежној полицијској станици, а њему је одузета путна исправа, односно пасош Србије, и упозорен је да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе.

Он је јуче на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао извршење кривичних дјела која му се стављају на терет.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченом одреди притвор због опасности од бјекства.

Наредбом о спровођењу истраге обухваћено је више, за сада, непознатих лица, којима се на терет ставља кривично дјело Тешка дјела против опште сигурности.

Према наредби о спровођењу истраге, Радоичић се терети да је од јануара 2023. године до 24. септембра оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи набављао из Тузле, које му је, како се наводи, испоручивано на територији Града Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а које је потом преносио и складиштио на неутврђеним локацијама на територији АП Косова и Метохије, гдје их је скривао у напуштеним објектима и шумама, па је као коловођа групе са више НН лица, заједничким дјеловањем и опште опасном радњом 24. септембра изазвао опасност за живот људи у мјесту Бањска на територији АП КИМ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com