Међународни џиу џицу турнир овог викенда у Источном Сарајеву

Извор: Филтер

Џиу џицу клуб “Славија” Источно Сарајево уз подршку џиу џицу савеза Републике Српске организује 10. међународни џиу џицу турнир “Источно Сарајево Опен 2023” 14. и 15. октобра у спортској дворани на Тргу Републике Србије.

На овом такмичењу учествоваће 500 такмичара из 30 клубова и десет држава.

Турнир „Источно Сарајево Опен 2023“  најмасовнији је клупски џиу џицу турнир у Босни и Херцеговини , а учествоваће такмичари из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Македоније, Мађарске, Бугарске, Аустрије те Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Свечано отварање турнира и постројавање екипа планирано је за суботу са почетком у 10.00 часова, а првог такмичарског дана на програму су узрасти У8, У12, У16 и У21 у борбама, као и дисциплине newaza и дуо систем.

У послијеподневним часовима, истог дана, планирано је одржавање Јадранске џиу џицу лиге за мушкарце на којој ће учествовати шест клубова, “Славија” из Источног Сарајева, “Јахорина” са Пала и “Минотур” из Бањалуке, као и екипа “Лозница” из Србије, екипа “Марибор” из Словеније и “Team Macedonia” из Македоније.

Како организатори најављују, по први пут одржаће се и екипно такмичење за женске такмичарке, а учествоваће такмичарке из”Славије”, “Јахорине” и “Марибора”.

Јадранска лига је екипно такмичење у којој се бори седам такмичара против седам такмичара друге екипе, а побједник је екипа са више побједа.

Други такмичарски дан почиње у 09.00 часова, а на програму су узрасти У10, У14 , У18 и сениори, те кадети и јуниори у newazi.

“Овај турнир представља својеврсни јубилеј јер организатори прослављају 10. по реду међународни турнир, 15 година џиу џицу клуба Славија и 25 година џиу џицу Савеза Републике Српске”, истакли су из џиу џицу клуба “Славија”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com