Медицинске сестре и техничари Болнице “Србија” на конгресу „Здравље за све – поглед у будућност“

Извор: Филтер

Медицинске сестре и техничари Болнице “Србија” учествовали су на првом научно стручном конгресу са међународним учешћем „Здравље за све – поглед у будућност“.

На конгресу, који је одржан у Бијељини од 13. до 15. октобра, учествовали су Тања Обреновић, Татјана Ждрало, Биљана Јевтовић, Тања Дуњић, Тања Веселиновић и Горан Тешановић.

Главна сестра Одјељења неурологије Болнице “Србија” Тања Обреновић за конгрес каже да је то прилика за стицање нових знања и вјештина и једно велико искуство.

„Драго ми је што смо моје колеге и ја имали прилику да будемо учесници једног оваквог конгреса, гдје смо много тога научили и сигурно ћемо стечено знање и примјенити “, нагласила је Обреновићева.

Конгресу је присуствовало око 250 љекара, медицинских сестара и техничара, те фармацеута.

Представљено је више од 45 научних и стручних радова из свих области здравства.

“Наша установа континуирано ради на стручном усавршавању свог кадра, јер сам посао медицинских сестара и техничара захтјева сталне едукације и обуке, а овај конгрес ће сигурно допријенити развоју сестринства у будућности”, саопштили су из Болнице “Србија”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com