Именовани носиоци правосудних функција у Републици Српској и ФБиХ

Извор: Срна

Високи судски и тужилачки савјет БиХ /ВСТС/ именовао је данас носиоце правосудних функција у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/.

За судије Врховног суда Републике Српске именовани су Светлана Марић, Татјана Ступар и Аид Ханушић, за судију Основног суда у Бањалуци Виолета Панић Аћић, а за судију Окружног суда у Бијељини Драженко Лугоња.

За судије Врховног суда ФБиХ именовани су Аднан Баручија, Сања Јарамаз Дедић, Мирсада Чаушевић Дучић и Жана Кнежевић, за судију Кантоналног суда у Ливну Јурица Бабић и Аида Бајректаревић, за судију Општинског суда у Живиницама Амира Халиловић.

“При доношењу одлуке о именовању, ВСТС БиХ је узео у обзир критеријуме, попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује, односа са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристраности и угледа”, навели су из ВСТС-а.

При именовању, ВСТС БиХ, како се наводи, примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com