Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Др Здравка Анушић нови доктор Одјељења гинекологије и акушерства у Болници “Србија”

Извор: Филтер

Одељењу гинекологије и акушерства Болнице „Србија“ придружила се и докторица Здравка Анушић, специјалиста гинекологије и акушерства-супспецијалиста урогинеколошке пластичне реконструктивне хирургије.

“Др Анушић посједује драгоцјено искуство и знање које је стицала годинама, а које ће сигурни смо пренијети на наше младе специјализанте гинекологије”, саопштено је из Болнице “Србија”.

Др Анушић обављаће редовне прегледе пацијената у овој установи као и операције попут радикалних операција мале карлице, царских резова, урогинеколошке операције, цистокела ректокела, лијечење стресне уринарне инконтиненције.

Медицински факултет Универзитета у Сарајеву др Анушић завршила је 1979. године. Специјализацију из гинекологије и акушерства завршила је 1988. године, док је супспецијализацију из урогинеколошке пластичне реконструктивне хирургије завршила 2000. године у Београду.

Докторску дисертацију из исте области одбранила је 2002. године у Београду.

У периоду од 1980. до 1984. године била је директор Дома здравља у Трнову и за то вријеме била је и главни медицински референт у области спортске медицине у припремама за Зимске олимпијске игре у Сарајеву.

Од 1985. до 1993. године радила је у Kлиничком центру у Сарајеву, а у току рата у ратној болници Жица.

Од 1996. године свој медицински рад наставила је Болници у Никшићу, гдје је била начелник Одјељења гинекологије и акушерства.

Од 2002. до 2010. године била је начелник на Одјељењу за гинекологију и акушерство у Медицинском центру Мељине у Црној Гори.

Од 2010. до 2014. године радила је у Kлиници за гинекологију и акушерство у Kотору,а након тога од 2014. године била је запослена у клиничком центру у Уганди.

Последњих десет година након завршене едукације у Индији из ИВФ области, радила је у области стерилитета и фертилитета и ИВФ процедура.

“Драго нам је да је један овакав стручњак сада дио наше болнице. Увијек се трудимо да становницима наше регије пружимо само најбољу и најквалитетнију здравствену заштиту и радимо на унапређењу нашег кадра и услуга које пружамо у болници”, поручили су из Болнице “Србија”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com