Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

“Дани Болнице Србија” од 6. до 10. новембра

Фото: Фото Васке, архива

Извор: Филтер

Током „Дана Болнице Србија“, који се ове године одржавају од 6. до 10. новембра, биће одржан низ активности у којима ће учествовати медицински радници.

Првог дана, 6. новембра, планирана је акција добровољног даривања крви радника Болнице.

За 8. новембар заказано је предавање за медицинске сестре и техничаре о теми „Изазови исправне венепункције и манипулације узорцима крви“, као и показна вјежба „Збрињавање хитних стања на терену“, коју ће одржати дипломирани медицинар здравствене његе Биљана Ћургуз из Универзитетског Kлиничког центра Републике Српске.

“Велика нам је част и привилегија што ће се по први пут у Републици Српској у Болници „Србија“ у сарадњи са Удружењем кардиолога Републике Српске организовати „Школа електрокардиографије“, која ће се одржати у нашој болници 9. новембра 2023. године, гдје ће бити уприличена предавања еминентних стручњака из области кардиологије”, најавили су из Болнице “Србија”.

Фото: Фото Васке, архива

У овој установи до сада су одржана два симпозијума који су, како истичу из Болнице, сигурно били међу најзначајнијим догађајима за комплетан здравствени систем на подручју Сарајевско-романијске регије.

Традиционални трећи симпозијум Болнице “Србија” одржаће се 10. новембра са почетком у 9.00 часова.

“Стручни научни скуп је прилика да се представе новине у лијечењу и терапији, а Болница „Србија“ сигурно постаје мјесто окупљања стручњака у свим областима медицине”, истакли су из ове здравствене установе.

Тема овогодишњег научног скупа је „Kардиометаболички синдром – савремени приступ у дијагностици и лијечењу”, а циљ организације је да медицински радници упознају најсавременије ставове у дијагностици и лијечењу које је све учесталије код савременог човјека.

Фото: Фото Васке, архива


Из Болнице “Србија” позивају све докторе медицине, медицинске сестре и техничаре из домова здравља да присуствују најављеним догађајима.

Заинтересовани доктори медицине и медицинске сестре и техничари своје пријаве могу послати на мејл mirna.magazin@bolnicasrbija.com.

Из Болнице подсјећају да су школа електрокардиографије и Симпозијум акредитовани скупови који ће бити бодовани.

Догађаји се организују под покровитељством Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Града Источно Сарајево, а у сарадњи са Удружењем кардиолога Републике Српске и Удружењем ендокринолога и дијабетолога Републике Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com