Данас киша са јаким вјетром

Извор: Филтер

Јутро у Републици Српској топло и вјетровито, на југу и западу понегдје киша, док ће у осталим крајевима и даље бити суво. Вјетар ће бити умјерен и јак са олујним ударима, јужни, наводи се у саопштењу Хидрометеоролошког завода.

Током прјеподнева са запада долазак фронта са јачом кишом и пљусковима са грмљавином која ће се током дана премјештати ка југу и истоку захватајући све крајеве. По проласку фронта вјетар ће постепено слабити и скретати на сјеверне смјерове, али ће и даље у већини крајева бити умјерен и јак, уз реку Саву и са олујним ударима.

После подне и увече постепен престанак падавина и делимично разведравање уз пад температуре и слабљење ветра.

Током ноћи слаба пролазна киша на сјеверу.

Вјетар у првом делу дана јак до олујни јужни који ће по проласку фронта скренути на сјеверне смјерове који ће понегдје такође бити умјерен и јак, понегдје са олујним ударима углавном уз реку Саву. Касније поподне и увече вјетар слаби.

Максимална температура ваздуха ће у већини предела бити током јутра пре падавина и то од 17°С на западу до 24°С на сјевероистоку, у вишим предјелима од 14°С.

Минимална температура ваздуха ће у већини крајева бити после подне и увече и то од 7°С на западу до 15°С на југу и сјевероистоку, у вишим предјелима од 5°С.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com