Болница “Србија” од данaс има транспортни инкубатор

ZIPPA PHOTO/Borislav Zdrinja

Извор: Филтер

Болници “Србија” данас су уручени транспортни инкубатор и перфузора (инфузијска пумпа за шприце).

Ова вриједна опрема набављена је из средстава прикупљених на донаторској вечери у оквиру акције “С љубављу храбрим срцима”.

Акција је одржана прошле године у организацији Удружења педијатара, а под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Додик је данас представницима болница из Српске уручио вриједну опрему за породилишта.

Транспортни инкубатор и перфузор за Болницу “Србија” преузео је директор Небојша Шешлија, а примопредаји је присуствовала и начелник Одјељења педијатрије, др Тамара Ивановић.

Шешлија је нагласио да је ова донација веома значајна, с обзиром на то да је Болница “Србија” до данас имала само један инкубатор стар 22 године.

“Велику захвалност упућујем предсједнику Милораду Додику. Да су му становници Републике Српске на првом мјесту, доказао је небројено пута, а посебно изградњом нове зграде Болнице Србија”, истакао је Шешлија.

Значај инкубатора за транспорт новорођенчади је огроман, јер омогућава да беба безбједно стигне до терцијарне установе, гдје се наставља лијечење.

“Транспортни инкубатор повећава степен преживљавања, а уколико се од почетка крене са адекватним лијечењем, онда је и квалитет живота након лијечења много бољи”, саопштено је из Болнице “Србија”.

ZIPPA PHOTO/Borislav Zdrinja
ZIPPA PHOTO/Borislav Zdrinja
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com