Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Апел породице: Помозите нам да Милош коначно стигне у Русију

Извор: Филтер/Мира Костовић

“Новац имамо захваљујући свима вама, али наш Милош не може да настави лијечење јер због тренутног стања у Русији ниједан авион европских авио компанија, који би могао транспортовати Милоша, до Москве не иде.”

Порука је ово Милошеве породице која још једном упућује јавни апел онима који имају могућност да помогну.

Њихов апел преносимо у цјелости.

“На наш претходни апел је народ реаговао као и сваки пут до сада када је Милош у питању. На свему им хвала али је у овој ситуацији већина немоћна. Очигледно неки из врха не разумију или не желе да разумију у чему је проблем. Чујемо изговоре како авион Владе не може до Москве. Ево не мора бити тај авион. Већ мјесец дана имамо три могућности. Прва је да идемо до Вилниуса (Литванија), друга до Риге (Летонија) и трећа до Талина (Естонија). У све три могућности проблем је исти – од тамошњих аеродрома ниједна компанија не може Милоша превести до руске границе гдје би нас чекао превоз и санитет до Москве.

Поново молимо људе који имају контакт са предсједником Републике Српске да пренесу наш апел са надом да можемо пронаћи рјешење. Наш Милош већ касни на терапију а виза нам тече још од 10. октобра.

Морамо се захвалити господину Жељку Самарџији, бившем амбасадору БиХ у Русији који се заиста изузетно труди да нам помогне да ријешимо и овај проблем. Све споро иде а ми времена немамо јер је Милош већ требао почети са терапијама за чије финансирање смо имали огромну подршку. Хвала свима још једном. Надамо се да ће апел доћи на праву адресу и да ће предсједник Републике Српске наћи рјешење за Милошев превоз без кога нема ни наставка лијечења.”

Милош Божовић, младић из Источног Сарајева, годинама се лијечи од посљедица тешке повреде главе, коју је задобио на утакмици. Био је млади голман ФК “Славија” а након повреде дуго година био је у стању будне коме.

Подсјећамо да је посљедња велика акција прикупљања помоћи за наставак Милошевог лијечења завршена у априлу. Бројни појединци, организације, колективи и институције заједно су прикупили више од 500.000 КМ, како би Милош имао новца за неколико терапија матичним ћелијама које су тренутно његова највећа шанса за опоравак.

Терапија је таква да се прима мјесец дана и то сваких пар мјесеци. Посљедња је била у мају и већ се виде помаци.

Како је породица раније саопштавала, објављујићи и видео снимке из Москве, Милош покреће очи и реагује на одређене подражаје.

Наставак терапија је неопходан и из тог разлога се његова породица одлучује на јавни апел. Времена за губљење немају ни они ни Милош.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com