Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Ћосић: Беспријекорна сарадња са властима Српске и Србима у заједничким институцијама

Фото: Фото Васке

Извор: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је послије разговора са српским чланом Предсједништва Бих Жељком Цвијановић да је сарадња локалног нивоа власти са Владом Републике Српске и представницима Срба у заједничким инстутуцијама БиХ функционише беспријекорно.

Фото: Фото Васке

“То је општи закључак данашњег састанка. Kада разговарате о много тема које смо Цвијановићевој делегирали, а које су реализоване, онда имате и вјере у пројекте које делегирате као нове да ће уз подршку српског члана Предсједништва БиХ бити ријешени и подржани”, рекао је Ћосић новинарима након састанка у Источном Сарајеву.

Ћосић је навео да је са Цвијановићом разговарао о функционисању Градске управе и свих шест општина у саставу Источног Сарајева, напомињући да је ово град који се убрзано развија и који ове године слави 30 година постојања.

Фото: Фото Васке


Он је истакао да је било ријечи о инфраструктури, пројектима који су започети, али и онима који су реализовани уз подршку Цвијановићеве док је била предсједник Републике Српске и премјер Српске.

“Општа је оцјена да се крећемо у позитивном смјеру, гледаћемо да у наредним годинама побољшамо буџете, да подршка са нивоа Владе Републике Српске никад неће изостати. Сљедеће године ћемо ставити фокус на завршетак започетих пројеката, али нам је значајно да завршимо зграду музеја Одбрамбено-отаџбинског рата на Палама”, истакао је Ћосић.

Фото: Фото Васке


Он је изразио наду да ће у области саобраћајне инфраструктуре бити доступна средства за рјешавање питања боље повезаности Пала и Сокоца.

Ћосић је навео да је било ријечи и изградњи зграде Ректората, Полицијске управе, Факултета физичког васпитања и спорта, новој основној школи у Источном Новом Сарајеву, потреби изградње Гимназије у Источној Илиџи, али и потреби рјешавања и побољшања стања у области саобраћајне инфраструктуре.

Фото: Фото ВаскеПрема његовим ријечима, важно је да становници Источног Сарајева, као стратешки важног града у Републици Српској, виде бенефите Српске.

Ћосић је истакао да људи који раде у заједничким институцијама БиХ, у министарствима, Предсједништву, представљају Републику Српску.

Фото: Фото Васке

“Ми из Источног Сарајева имамо 3.500 до 4.000 људи који раде у Сарајеву у заједничким институцијама, а они ту раде захваљујући Републици Српској. Они су тамо запослени у квоти Републике Српске и сигурно да би њихов положај био далеко другачији да нема представника Српске”, указао је Ћосић.

Састанку су присуствовали предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Kороман и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com