Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /латиница

Црвени крст Републике Српске у суботу обиљежава Свјетски дан прве помоћи

Извор: Филтер

Црвени крст Републике Српске у суботу, 9. септембра обиљежиће Свјетски дан прве помоћи под мотом „Прва помоћ у дигиталном свијету“ уз слоган да је важно „доћи до свакога, било када, било гдје“, чиме ће у све активности општинских и градских организација у структури Црвеног крста Републике Српске бити укључени волонтери и активисти свих старосних група.

“Правовремено пружање прве помоћи од велике је важности у спашавању људских живота и свако од нас се врло често може наћи у ситуацији да пружи прву помоћ другоме. Правилно пружена прва помоћ изузетно је значајна како за појединца, тако и за ширу заједницу”, поручују из Црвеног крста.


Овогодишње обиљежавање Свјетског дана прве помоћи базира се на промоцији дигиталних платформи за лакше и брже стицање знања и вјештина о првој помоћи, прилагођено и дјеци, одраслим млађим и старијим особама.


“Пружање прве помоћи је хумани чин који покреће људе у изградњи боље, сигурније и хуманије заједнице. Поред редовних активности, општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске ће поводом обиљежавања Свјетског дана прве помоћи одржати показне вјежбе, контроле кутија прве помоћи, акције мјерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, те извршити подјелу промотивно-едукативног материјала становништву”, саопштили су из Црвеног крста Републике Српске.

Кроз ове активности, наредне недјеље, у образовним установама ће бити одржана предавања о важности познавања и пружања прве помоћи, те промовисани ефекти и могућности које данас нуде модерне технологије с циљем ширења знања и вјештина о познавању прве помоћи.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com