Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

U Nikšiću posađeno drvo prijateljstva Nikšića i Istočnog Novog Sarajeva

Izvor: Filter

Nakon Istočnog Novog Sarajeva i Nikšić je dobio drvo prijateljstva ove dvije opštine.

Drvo su danas u Nikšiću posadili predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević podsjetio je da su Nikšić i Istočno Novo Sarajevo prijateljske i bratske opštine, te da je Povelja o bratimljenju potpisana u aprilu ove godine.

“Kada smo u Istočnom Novom Saeajevu potpisivali Povelju o saradnji i bratimljenju, kod novog vještačkog jezera smo posadili jedno drvo bratstva i prijateljstva Istočnog Novog Sarajeva i Nikšića. Isto to danas radimo u ovom parku u Nikšiću i to ima jednu finu simboliku i lijepu poruku koju želimo kao lokalna uprava da šaljemo”, rekao je Kovačević.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić poručio je da drvo prijateljstva u Istočnom Novom Sarajevu, a od danas i u Nikšiću podsjeća na bratske veze ova dva mjesta.

“Kao što drvo raste i razvija se, tako ćemo razvijati i našu saradnju u svim oblastima. Njegovaćemo prijateljstvo i pomagati jedni drugima jer su duhovne, kulturne i sve druge veze Istočnog Novog Sarajeva i Nikšića izuzetno jake”, poručio je Katić.

Nikšić danas slavi Dan oslobođenja, a tim povodom otvoreno je novo igralište “Desetka”.

Drvo prijateljstva nalazi se upravo na tom igralištu u kvartu iza nikšićke Bolnice.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com