Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

У Никшићу посађено дрво пријатељства Никшића и Источног Новог Сарајева

Извор: Филтер

Након Источног Новог Сарајева и Никшић је добио дрво пријатељства ове двије општине.

Дрво су данас у Никшићу посадили предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић и начелник Општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић подсјетио је да су Никшић и Источно Ново Сарајево пријатељске и братске општине, те да је Повеља о братимљењу потписана у априлу ове године.

“Када смо у Источном Новом Саеајеву потписивали Повељу о сарадњи и братимљењу, код новог вјештачког језера смо посадили једно дрво братства и пријатељства Источног Новог Сарајева и Никшића. Исто то данас радимо у овом парку у Никшићу и то има једну фину симболику и лијепу поруку коју желимо као локална управа да шаљемо”, рекао је Ковачевић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић поручио је да дрво пријатељства у Источном Новом Сарајеву, а од данас и у Никшићу подсјећа на братске везе ова два мјеста.

“Као што дрво расте и развија се, тако ћемо развијати и нашу сарадњу у свим областима. Његоваћемо пријатељство и помагати једни другима јер су духовне, културне и све друге везе Источног Новог Сарајева и Никшића изузетно јаке”, поручио је Катић.

Никшић данас слави Дан ослобођења, а тим поводом отворено је ново игралиште “Десетка”.

Дрво пријатељства налази се управо на том игралишту у кварту иза никшићке Болнице.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com