Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /latinica

U Istočnom Sarajevu održan veliki humanitarni koncert

Izvor: Srna

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizovala je večeras u Istočnom Sarajevu veliki humanitarni koncert, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć srpskim porodicama sa više djece na Kosovu i Metohiji.

Na koncertu u novoj sportskoj dvorani, koji se organizuje povodom slave grada Istočno Sarajevo, nastupili su etno-pojac Branka Zečević, narodni guslar Maksim Vojvodić, Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, te kulturno-umjetnička društva “Boško Vujadin”, “Bratstvo”, “Jahorina”, “Mladost” i “Slavija”.

Koncertu su prisustvovali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, predsjednik gradske Skupštine Branko Koroman, načelnik opštine Pale Boško Jugović, kao i ruska delegacija predvođena predsjednikom Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergejem Baburinom.

Predstavnik Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” iz Istočnog Sarajeva Marko Maunaga rekao je novinarima da su veoma zadovoljni odzivom publike, zahvalivši publici i učesnicima na podršci.

Portparol ove organizacije Marija Morović rekla je da iz godine u godinu organizuju sve više ovakvih događaja i tako povezuju Srbe širom svijeta.

Podsjetila je da su samo u prošloj godini “Srbi za Srbe” organizovali čak 800 sličnih događaja širom svijeta na kojima je prikupljeno više od 500.000 evra donacija.

Ona je napomenula da su od osnivanja do danas prikupili više od 12 miliona evra donacija, te da su uspjeli da pomognu više od 3.200 srpskih porodica širom Balkana.

Morovićeva je istakla da pomažu porodicama sa troje i više djece, osim u krajevima gdje je ugrožen opstanak srpskog naroda, kada izlaze u susret i porodicama sa manjim brojem djece.

Član Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Mladost” sa Pala Jovana Gligorić rekla je da im je mnogo drago što imaju priliku da nastupe na ovom koncertu, navodeći da je u današnje vrijeme veoma važno biti human.

Guslar Maksim Vojvodić istakao je da mu je čast i zadovoljstvo što će nastupiti na humanitarnom koncertu, te da će se publici predstaviti pjesmom o Kosovu.

Predsjednik KUD-a “Bratstvo” Biljana Ristić navela je da se svaki put rado odazivaju na sve manifestacije, posebno ako su humanitarnog karaktera, a večeras će se predstaviti četiri grupe sa oko 150 izvođača.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com