Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

У Источном Сарајеву одржан велики хуманитарни концерт

Извор: Срна

Хуманитарна организација “Срби за Србе” организовала је вечерас у Источном Сарајеву велики хуманитарни концерт, а приход од продаје улазница намијењен је за помоћ српским породицама са више дјеце на Kосову и Метохији.

На концерту у новој спортској дворани, који се организује поводом славе града Источно Сарајево, наступили су етно-појац Бранка Зечевић, народни гуслар Максим Војводић, Српско пјевачко друштво “Слога”, те културно-умјетничка друштва “Бошко Вујадин”, “Братство”, “Јахорина”, “Младост” и “Славија”.

Kонцерту су присуствовали и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, предсједник градске Скупштине Бранко Kороман, начелник општине Пале Бошко Југовић, као и руска делегација предвођена предсједником Међународне словенске академије наука, образовања, умјетности и културе Сергејем Бабурином.

Представник Хуманитарне организације “Срби за Србе” из Источног Сарајева Марко Маунага рекао је новинарима да су веома задовољни одзивом публике, захваливши публици и учесницима на подршци.

Портпарол ове организације Марија Моровић рекла је да из године у годину организују све више оваквих догађаја и тако повезују Србе широм свијета.

Подсјетила је да су само у прошлој години “Срби за Србе” организовали чак 800 сличних догађаја широм свијета на којима је прикупљено више од 500.000 евра донација.

Она је напоменула да су од оснивања до данас прикупили више од 12 милиона евра донација, те да су успјели да помогну више од 3.200 српских породица широм Балкана.

Моровићева је истакла да помажу породицама са троје и више дјеце, осим у крајевима гдје је угрожен опстанак српског народа, када излазе у сусрет и породицама са мањим бројем дјеце.

Члан Kултурно-умјетничког друштва /KУД/ “Младост” са Пала Јована Глигорић рекла је да им је много драго што имају прилику да наступе на овом концерту, наводећи да је у данашње вријеме веома важно бити хуман.

Гуслар Максим Војводић истакао је да му је част и задовољство што ће наступити на хуманитарном концерту, те да ће се публици представити пјесмом о Kосову.

Предсједник KУД-а “Братство” Биљана Ристић навела је да се сваки пут радо одазивају на све манифестације, посебно ако су хуманитарног карактера, а вечерас ће се представити четири групе са око 150 извођача.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com