Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Ученицима награде за радове о теми “Моје Источно Сарајево”

Фото: Фото Васке

Извор: Срна

Конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове ученика основих школа о теми “Моје Источно Сарајево” расписала је Градска управа поводом Дана и славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског.

Награде, признања и захвалнице побједницима конкурса вечерас је у Трнову уручио градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Фото: Фото Васке

Ауторима најбољих радова додијељене су новчане награде, и то за прво мјесто 150 KМ, за друго 100 KМ, а за треће 50 KМ.

У категорији литерарних радова прву награду освојила је Андреа Голубовић из Основне школе “Јован Дучић” Kасиндо – Источна Илиџа, а друга и трећа награда припала је ученицама Основне школе “Свети Сава” Источно Ново Сарајево Николини Пејић и Ивани Батинић.

Прво мјесто у категорији ликовних радова припало је Наташи Kовачевић из Основне школе “Јован Дучић” Kасиндо, друго Софији Шкрба из Основне школе “Свети Сава” Источно Ново Сарајево, а треће Андреју Поповићу из Основне школе “Петар Петровић Његош” Источна Илиџа.

На конкурс је пристигло и 10 ликовних и један литерарни рад ученика другог разреда Основне школе “Алекса Шантић” Војковићи – Источна Илиџа, због чега је Kомисија за избор најбољих ликовних и литерарних радова о теми “Моје Источно Сарајево” одлучила да се учитељици и ученицима овог одјељења додијели посебно признање.

Награђени су добили и пригодна признања и поклоне.

Ћосић је захвалио свим школама, ученицима и наставницима за учешће у овом конкурсу и доприносу који су дали обиљежавању Дана и славе Источног Сарајева.

Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
Фото: Срна
Фото: Срна
Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com