Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Ухапшени због малверзација у вези с возачким дозволама у притвору

Извор: Независне новине

Одлуком бањалучког Окружног суда одређен је притвор за седморо ухапшених у акцији Агенције за истраге и заштиту (СИПА) “Алтер его 1 и 2” које сумњиче за злоупотребе и узимање новца приликом полагања возачких испита и издавања возачких дозвола.

Притвор је одређен за Зворничане: Милијану П. запосленицу МУП-а РС, Ивана Л., саобраћајног инспектора, Далибора K. , власника ауто школе, Драгана С., Бранислава П. Мирослава Г. те Мирка С. и Мирослава Г. одборника у локалном парламенту у Братунцу и Сребреници.

Из Републичког јавног тужилаштва раније је, наводећи  иницијале, саопштено да им је притвор предложен због бојазни од утицаја на свједоке, саучеснике или прикриваче, као и бојазни да ће уништити, фалсификовати или измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак.

“Осумњичени Д.K, М.П, Д.С, Б.П, И.Л, М.Г. и М.С. сумњиче се да су у периоду од новембра 2021.године до јуна 2023. године, дјелујући као организована криминална група на подручју Зворника, Осмака, Братунца, Власенице као и сусједних мјеста на територији Тузланског кантона учествовали у извршењу више кривичних дјела”, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Додаје се да су сачињавали лажне јавне исправе потребне за стицање права на полагање возачког испита и издавање возачке дозволе и као такве стављали у оптицај и за то примали новац од кандидата који су полагали возачки испит.

Даље се наводи да се осумњичени терете да су учинили кривично дјело удруживање ради вршења кривичног дјела у вези са кривичним дјелима фалсификовање исправе, издавање и употреба неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давање мита, примање мита, злоупотреба службеног положаја или овлашћења и трговина утицајем.

У оперативној акцији “Алтер его један” и “Алтер его два”, која је спроведена по налозима Kантоналног суда у Тузли и Окружног суда у Бањалуци, извршени су и претреси на 15 локација.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета већа количина новца, путне исправе, рачунари и лаптопи, бјанко дипломе, печати и друга документација и предмети који могу послужити као доказ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com