Sat. Jul 13, 2024
ћирилица /латиница

Сутра о изградњи и финансирању гасовода у источном дијелу Српске

Извор: Филтер

У Источном Сарајеву сутра ће представници „Сарајево-гаса“ а.д. Источно Сарајево и кинеске компаније Авик (China National Aero-Technology International Engineering Corporation) потписати Меморандум о разумјевању за изградњу и финансирање гасовода.

Церемонија потписивања биће уприличенa у Администаративном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, а присуствоваће и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, као и начелници општина Милићи, Власеница, Шековићи и Хан Пијесак.

Подсјећамо, управо у Источном Сарајеву у септембру 2022. године одржана је презентација Пројекта гасификације источног дијела Републике Српске, којим ће бити обухваћени Шековићи, Власеница, Игришта, Милићи, Хан Пијесак, Пале, Јахорина, Трново, као и проширења гасне мреже на територији општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

На иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика гасна мрежа требало би да буде проширена и према Рогатици, Сокоцу и Вишеграду.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com