Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

РТЦГ: За осумњиченима у афери “Тунел” трагали у околини Јахорине

Извор: Глас Српске

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске обавили су претресе на неколико локација у околини Јахорине како би се утврдило да ли се особе осумњичене за копање тунела испод Вишег суда крију на том подручју, пише РТЦГ.

Претреси су спроведени након што су црногорски истражни органи информисали колеге да су осумњичени побјегли на територију БиХ.

Како сазнаје Портал РТЦГ од извора блиским истражним органима у БиХ, за сада нико није ухапшен али су нађени корисни докази и информације који могу бити од велике помоћи Управи полиције Црне Горе. Тачан датум када су претреси обављени није познат али извори РТЦГ истичу да је то урађено недуго након што је утврђено да су осумњичени прешли на територију БиХ.

Из Министарства унутрашњих послова Српске су раније потврдили да су доставили податке Управи полиције Црне Горе који су се показали корисним у случају “Тунел”.

-МУП Српске има сарадњу са надлежним институцијама Црне Горе на високом нивоу. У оквиру предмета „Тунел“ доставили смо Управи полиције Црне Горе релевантна сазнања којима смо располагали, а која су се показала корисним за ту истрагу – саопштили су из МУП-а Срске.

Претреси су почели након што је МУП Српске добио информацију да су поједини осумњичени за копање тунела испод Вишег суда прешли на територију БиХ. Наводно прешли су преко граничног прелаза Шћепан Поље након што су је у Подгорици откривено да је тунел прокопан.

Полиција је на трагу и жени која је помагала копачима тунела, Катарини Баћовић.

Према незваничним информацијама, истражиоци провјеравају да ли је Баћовић злоупотријебила и предмете и податке којима је приступ имала њена мајка, која је запослена је у писарници Вишег суда у Подгорици.

Од прије неколико дана, Катарини Баћовић се губи сваки траг, док је њена мајка саслушана.

Министар унутрашњих послова Филип Аџић изјавио је недавно да је у досадашњој истрази откривено да су у копању тунела учествовали Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), сви држављани Србије.

Он је на конференцији за новинаре показао њихове фотографије и изразио очекивање да ће уз помоћ Србије или земаља гдје се налазе брзо бити ухапшени с обзиром на то да су, како је казао, након откривања тунела напустили Црну Гору.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com