Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Расписан конкурс за додјелу стипендија студентима

Извор: Филтер

Градска управа Источно Сарајево расписала је јавни конкурс за додјелу стипендија за школску 2022/2023. годину редовним студентима треће и виших година првог циклуса студија на јавним високошколским установама, саопштено је из ове Управе.

Расписан је и јавни конкурс за додјелу стипендија студентима другог и трећег циклуса студија на јавним високошколским установама, са сталним пребивалиштем на подручју града Источно Сарајево.

За ове намјене из градског буџета издвојено је укупно 80.000 КМ.

Како се наводи у саопштењу, студенти првог циклуса студија који конкуришу за додјелу стипендија морају да имају  положене испите из претходне године студија са најмањом просјечном оцјеном 8.00.

Студенти који имају просјек оцјена већи од 9.00, а корисници су општинске стипендије, могу бити корисници и градске стипендије.

Висина стипендије за први циклус студија износи 120,00 КМ мјесечно и исплаћује се десет мјесеци.

“Приликом одабира кандидата који буду конкурисали за стипендију за други и трећи циклус студија, предност ће имати они кандидати који се налазе у научно-наставном процесу”,рекли су из Градске управе.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања у дневним новинама, односно на званичној интернет страници Града Источно Сарајево www.gradistocnosarajevo.net.

КОНКУРС-СТИПЕНДИЈЕ-ПРВИ-ЦИКЛУС-СТУДИЈА-2022/23Преузми

КОНКУРС-СТИПЕНДИЈЕ-ДРУГИ-И-ТРЕЋИ-ЦИКЛУС-СТУДИЈА-2022/23Преузми

Пријавни образац за студентску стипендију за школску 2022/23. годину може се преузети ОВДЈЕ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com