Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Пријаве за јединствен борачки додатак у општинама и градовима

Извор: Срна

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске упутило је данас свим локалним заједницама, општинама и градовима инструкцију за поступање у вези са прихватањем захтјева свих категорисаних бораца Војске Републике Српске за остваривање права на јединствени мјесечни борачки додатак.

Поводом најава о припремама за исплату јединственог борачког додатка које су ових дана емитоване у медијима, из ресорног министарства је саопштено да се у инструкцији истиче да су надлежна одјељења у општинама и градовима обавезна да прихватају захтјеве свих бораца за остваривање права на јединствени мјесечни додатак.

“Понављамо, о захтјеву за признавање права на борачки додатак одлучиваће општински, односно градски орган управе надлежан за послове борачко-инвалидске заштите према мјесту пребивалишта категорисаног борца. Право на мјесечни борачки додатак признаје се на захтјев странке”, појашњава се у саопштењу.

Из ресорног министарства наводе да захтјев за остваривање права на мјесечни борачки додатак могу да поднесу борци свих категорија, са навршених 45 година, чиме је смањена и старосна доб као услов за остваривање права на мјесечни борачки додатак.

“Посебно се захваљујемо и цијенимо стрпљење и разумијевање које борци показују током овог прелазног периода на исплату јединственог мјесечног борачког додатка”, истичу у Министарству.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је раније да ће сви борци, без обзира на године живота и категорију коју су имали, моћи да поднесу захтјев за борачки додатак, за шта ће у буџету Српске за наредну годину бити обезбијеђено додатних 150 милиона КМ.©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com