Позив младима за обуку отворен до 27. септембра

Извор: Срна

У Источном Сарајеву ће наредног викенда бити организована обука за младе у оквиру пројекта о јачању њихове улоге у промовисању међусобног разумијевања и поштовања различитости у региону.

Обука ће бити подијељена у четири модула – интеркултурални дијалог, говор мржње, разумијевање сукоба, насиље и мир и трансформација сукоба, објављено је на сајту Града Источно Сарајево.

За обуку се до сриједе, 27. септембра, могу пријавити млади од 18 до 30 година, а посебна пажња биће посвећена младима из руралних средина, женама/дјевојчицама, особама са инвалидитетом и Ромима.

Обука је заснована на Приручнику за изградњу вршњачког мира за младе, а полазницима који је успјешно заврше Популациони фонд УН /УНФПА/ додијелиће сертификате.

Бесплатна обука организује у оквиру пројекта “Јачање улоге младих у промовисању већег међусобног разумијевања, конструктивног наратива, поштовања различитости и повјерења у Албанији, БиХ, Сјеверној Македонији и Србији”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com