Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Ово су добитници повеља, плакета и захвалница Града Источно Сарајево

Извор: Филтер

На Свечаној академији поводом Дана и крсне славе Града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског, заслужним појединцима, установама и организацијама који су на различите начине допринијели развоју града, уручене су повеље, плакете и захвалнице.

Фото: Фото Васке

Ове године је додијељено и посебно признање – Грб града Источно Сарајево. Грб града добили су прота Војислав Чаркић и Александар Вулин, директор Безбедносно-информативне агенције Србије (БИА).

Повеља Града

Највеће признање, Повеља Града Источно Сарајево ове године додијељена је Славку Кујунџићу, некадашњем начелнику Општине Пале, за допринос развоју ове градске општине Источног Сарајева.

Фото: Фото Васке

Повеља је уручена и привреднику Миломиру Кусмуку, за допринос развоју предузетништва на подручју града.

Фото: Фото Васке

Златне плакете

Златна плакета Града Источно Сарајево додијељена је Госпави Пејић, дугогодишњој главној медицинској сестри Службе за трансфузију, за изузетан рад и допринос здравственом систему у Источном Сарајеву и Републици Српској.

Фото: Фото Васке

Драгиши Тушевљаку, борцу I категорије Војске Републике Српске, златна плакета уручена је за залагање и допринос побољшању положаја борачких категорија.

Фото: Фото Васке

Сребрне плакете

Постхумно сребрна плакета града Источно Сарајево додјељена је Ивани Бјелогрлић, изузетној дјевојчици која је својом храброшћу, снагом духа и бескрајном вољом за животом оставила неизбрисив траг у срцима свих грађана Источног Сарајева.

Фото: Фото Васке

Сребрна плакета додијељена је професору Боњу Лунгову, шефу Катедре националне академије за позориште и филм Софија, Буграска, за изузетан десетогодишњи допринос у развоју луткарског стваралаштва у Источном Сарајеву.

Сребрна плакета додијељена је и проф. др Миловану Пецељу за преданост раду и допринос развоју просвјете, културе и туризма Источног Сарајева.

Компанији “Оногошт” Соколац сребрна плакета додијељена је за развој предузетничке дјелатности на подручју града Источно Сарајево и Сарајевско-романијске регије.

Фото: Фото Васке

Захвалнице

Захвалница је додијељена Милици Боровчанин, ученици СШЦ “Василије Острошки” Соколац, за остварене успјехе на литерарним и ликовним конкурсима на домаћим и међународним такмичењима.

Фото: Фото Васке

За допринос развоју драмске умјетности у Источном Сарајеву захвалница је уручена глумцу Милану Димићу.

Фото: Фото Васке

Професорица српског језика и књижевности Бранка Малинић Чугар захвалницу је добила за посвећеност и ентузијазам кроз дугогдишњи рад у просвјети.

Фото: Фото Васке

Недељку Жугићу, пјеснику, новинару и издавачу захвалница је уручена за допринос у области информисања, културне, издавачке и мултимедијалне дјелатности.

Проф. др Браниславу Драшковићу, доктору наука из области географије, захвалница је уручена за резултате остварене у области научно-истраживачког рада.

Фото: Фото Васке

Захвалница је уручена и џиу џицу клубу “Славија” за промовисање спорта, одрастање у здравом духу и успјехе на бројним домаћим и међународним такмичењима.

Фото: Фото Васке

Вањи Баричанин, професорици клавира, захвалница је уручена за истакнути педагошки рад и образовање генерација успјешних младих пијаниста.

Фото: Фото Васке
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com