“Недјеља дјетета” од 2. до 8. октобра

Извор: Филтер

Једна од традиционалних активности коју спроводи Црвени крст Републике Српске је „Недјеља дјетета“, која ће бити обиљежена од 2. до 8. октобра посредством 64 општинске и градске организације Црвеног крста.

“Слоган под којим ове године обиљежавамо Недјељу дјетета гласи: „Другарство чувајмо, љубав његујмо“, а он нас подсјећа да брига о најмлађима траје константно, те да се током трајања Недјеље промовишу активности које се односе, не само на поштовање дјечијих права, него и на вриједности које наше друштво његује и које се преносе са генерације на генерацију”, навели су из Црвеног крста Републике Српске.

Ова значајна манифестација, сваке године, обиљежава се у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске и Министарством просвјете и културе Републике Српске.


Организације у структури Црвеног крста Републике Српске ће реализовати информативно-едукативне активности уз учешће великог броја волонтера с циљем промоције Недјеље дјетета, посјетама образовним установама и дружењем са најмлађим члановима нашег друштва.

За потребе обиљежавања овог датума Црвени крст Републике Српске израдио је пропагандни материјал, који је значајан за обиљежавање Недјеље дјетета и који ће представници организација Црвеног крста дистрибуисати у све јавне и образовне установе које раде са дјецом, те на тај начин промовисати и саму организацију Црвеног крста и њен начин рада са најмлађима.

Руководиоци секција Црвеног крста у школама ће освјежити „Кутак Црвеног крста“, програм који се односи на интензиван рад и анимирање ђака да се прикључе Црвеном крсту.

Из Црвеног крста најављују да ће представници организације широм Републике Српске реализовати бројне хуманитарне акције помоћи становништву у стању потребе из категорије вишечланих породица, те у складу са својим могућностима донирати пакете хране, личне хигијене, слаткиша, воћа и одјеће.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com