Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Na Balkanskom prvenstvu četiri medalje za džiu džicu klub Slavija

Izvor: Filter

Proteklog vikenda takmičari džiu džicu kluba Slavija u sklopu reprezentacije Republike Srpske/BiH nastupili su na Balkanskom prvenstvu u Podgorici koje je okupilo 1.270 takmičara iz 24 države.

Slavijaši su dobili dva prvaka i dva viceprvaka Balkana.

Nina Rajak postala je prvakinja Balkana u uzrastu do 14 godina, kategorija -44kg. Do prvog mjesta stigla je pobjedivši protivnicu iz Grčke u prvom kolu, zatim protivnice iz Rumunije u naredna dva kola, te je u finalu apsolutnom dominacijom savladala protivnicu iz Poljske i na taj način postala prvakinja Balkana.

Mitrić Katarina takođe je postala prvakinja Balkana u istoj uzrasnoj kategoriji, do 36kg. Njena protivnica u finalu bila je iz Crne Gore ali nije mogla pristupiti finalnom meču.


Najmlađi takmičari Slavije Mitrović Vuk i Nišić Teodora postali su viceprvaci Balkana u uzrastu do 10 godina.

Teodora je prikazala sjajne borbe, ostvarivši dvije pobjede nad protivnicama iz Grčke te jedan poraz gdje su presudila dva boda. Ovo je Teodorino drugo Balkansko prvenstvo, nakon prošlogodišnje bronzane medalje stigla je i srebrena.

Mitrović Vuk prvi put je nastupao za Reprezentaciju i prestavio svoj klub na, za njegov uzrast, najvećem takmičenju. U konkurenciji od 13 takmičara, pobjedivši borce iz Crne Gore i Rumunije, Vuk je stigao do finala, a od njega bio je bolji protivnik iz Crne Gore. Vuk je osvojio najvažniju medalju do sada, srebro na Balkanskom prvenstvu.

Srce na tatamiju ostavili su kadeti/nade, Šantić Filip u uzrastu do 16 godina – od 23 takmičara Filip je nakon pet borbi, od kojih tri pobjede i dva poraza ostvario 9. mjesto.

Nišić Uroš zauzeo je 5. mjesto, izgubivši nažalost u polufinalnoj borbi, ovoga puta bronzana medalja je izmakla. Uroš je do sada nastupao na mnogo prvenstava i stalni je član takmičarske ekipe.

Ristić Katarina nastupala je u kategoriji do 18 godina, 52kg, i uspjela doći do polufinala gdje je rezultatom 12:12 pobjeda pripala protivnici koja je postigla više ipona.

Katarina se ovim sportom bavi nepune dvije godine te je ovaj rezultat zaista sjajan.

Boje Slavije i reprezentacije branili su i Antunović Milan, Babalj Danijel,Baljak Nataša, Petrović Kristijan, Gojmerac Iris, Ikonić Dimitrije, Ilić Aleksej, Kvrgić Veljko, Macan Danica, Ždrale Anja.

Matić Lazar pohađao je seminar u trajanju od četiri dana, a na prvenstvu uspješno je položio Kontinentalnu B licencu, takođe je i jedini sudiji koji uspješno položio na cijelom prvenstvu. Zapažen je od strane Svjetskih sudija, te je ovo samo još jedna stepenica više.

Blažić Danijel je takođe sudio ovo prvenstvu, Kontinentalnu B licencu stekao je prošle godine i ovo mu je predstavljalo sjajno iskustvo i korak bliže ka promociji u Kontinentalnu A licencu.

Ekipu Slavije su predvodili treneri Banjanin Mia i Đukelić Aleksandar.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com