На Балканском првенству четири медаље за џиу џицу клуб Славија

Извор: Филтер

Протеклог викенда такмичари џиу џицу клуба Славија у склопу репрезентације Републике Српске/БиХ наступили су на Балканском првенству у Подгорици које је окупило 1.270 такмичара из 24 државе.

Славијаши су добили два првака и два вицепрвака Балкана.

Нина Рајак постала је првакиња Балкана у узрасту до 14 година, категорија -44кг. До првог мјеста стигла је побједивши противницу из Грчке у првом колу, затим противнице из Румуније у наредна два кола, те је у финалу апсолутном доминацијом савладала противницу из Пољске и на тај начин постала првакиња Балкана.

Митрић Kатарина такође је постала првакиња Балкана у истој узрасној категорији, до 36кг. Њена противница у финалу била је из Црне Горе али није могла приступити финалном мечу.


Најмлађи такмичари Славије Митровић Вук и Нишић Теодора постали су вицепрваци Балкана у узрасту до 10 година.

Теодора је приказала сјајне борбе, остваривши двије побједе над противницама из Грчке те један пораз гдје су пресудила два бода. Ово је Теодорино друго Балканско првенство, након прошлогодишње бронзане медаље стигла је и сребрена.

Митровић Вук први пут је наступао за Репрезентацију и преставио свој клуб на, за његов узраст, највећем такмичењу. У конкуренцији од 13 такмичара, побједивши борце из Црне Горе и Румуније, Вук је стигао до финала, а од њега био је бољи противник из Црне Горе. Вук је освојио најважнију медаљу до сада, сребро на Балканском првенству.

Срце на татамију оставили су кадети/наде, Шантић Филип у узрасту до 16 година – од 23 такмичара Филип је након пет борби, од којих три побједе и два пораза остварио 9. мјесто.

Нишић Урош заузео је 5. мјесто, изгубивши нажалост у полуфиналној борби, овога пута бронзана медаља је измакла. Урош је до сада наступао на много првенстава и стални је члан такмичарске екипе.

Ристић Kатарина наступала је у категорији до 18 година, 52кг, и успјела доћи до полуфинала гдје је резултатом 12:12 побједа припала противници која је постигла више ипона.

Kатарина се овим спортом бави непуне двије године те је овај резултат заиста сјајан.

Боје Славије и репрезентације бранили су и Антуновић Милан, Бабаљ Данијел,Баљак Наташа, Петровић Kристијан, Гојмерац Ирис, Иконић Димитрије, Илић Алексеј, Kвргић Вељко, Мацан Даница, Ждрале Ања.

Матић Лазар похађао је семинар у трајању од четири дана, а на првенству успјешно је положио Kонтиненталну Б лиценцу, такође је и једини судији који успјешно положио на цијелом првенству. Запажен је од стране Свјетских судија, те је ово само још једна степеница више.

Блажић Данијел је такође судио ово првенству, Kонтиненталну Б лиценцу стекао је прошле године и ово му је представљало сјајно искуство и корак ближе ка промоцији у Kонтиненталну А лиценцу.

Екипу Славије су предводили тренери Бањанин Миа и Ђукелић Александар.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com