Најава активности Матичне библиотеке у октобру

Извор: Филтер

Матична библиотека Источно Сарајево ће и ове године мјесец октобар, који се традиционално сматра мјесецом књиге, обиљежити низом активности и занимљивим програмом.

Акција „Љетни најчиталац  Дјечије библиотеке“  завршиће се у понедјељак у 12.00 часова, додјелом награда дјеци која су током љетњег распуста прочитала највећи број књига.

За додјелу награда организован је и посебан програм који су припремили полазници радионица у Дјечијој библиотеци.

Промоција књиге „Убиће нас незнање и похлепа“ професора уставног права и судије Милана Благојевића одржаће се 3. октобра.

Промоција почиње у 19.00 часова у Интернет читаоници Матичне библиотеке.

Књига „Убиће нас незнање и похлепа“ je 35. књига проф. др Милана Благојевића, а четврта у низу чија тематика која се бави како аутор каже „охаеризмом, што јесте технологија владања развијена овдје у дејтонској БиХ од 1997. године и која се примјењује у континуитету“.

За Дан библиотекара Републике Српске, који се обиљежава 9. октобра, Матична библиотека организује Дане отворених врата како би се јавност и на овај начин упознала са значајем библиотека у процесу цјеложивотног образовања.

Дани отворених врата, трајаће од 09. до 13. октобра, а биће организован је цјелодневни рад са корисницима и  упис по промотивној цијени од 5 КМ уз поклон књигу.

Током Дана отворених врата Матичну библиотеку ће посјетити ученици средњих школа из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

Матична библиотека ће и ове године на сајаму књига у Београду промовисати своју изадавачку продукцију и обновити књижни фонд библиотеке новим насловима.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com