Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Мирко Вукмировић (Владан Пејушић) браниће се са слободе након што је Суд прихватио јемство

Фото: Тужилаштво БиХ

Извор: Филтер

Мирко Вукмировић, који се раније звао Владан Пејушић, браниће се са слободе након што је Суд БиХ прихватио јемство од 52.287 КМ.

Вукмировић је осумњичен да је починио кривично дјело организовани криминал из члана 250. став 3. KЗБиХ, у вези с кривичним дјелима тешко убиство из члана 125. KЗРС и договор за извршење кривичног дјела из члана 364. KЗРС.

Он је у марту из Србије изручен Босни и Херцеговини и од тада се налазио у притвору.

Како је у петак саопштено из Суда, усвојен је приједлог одбране осумњиченог од 31.8.2023., као и приједлог Тужилаштва Босне и Херцеговине од 6.9.2023. године, те је осумњиченом Мирку Вукмировићу (Владан Пејушић), уз прихваћено јемство у износу од 52.287,00 KМ, као мјеру обезбјеђења присуства осумњиченог, укинут притвор раније одређен због постојања посебних притворских разлога прописаних чланом 132. став 1. тачкама б) и ц) ЗKПБиХ.

“Осумњичени је посебно упозорен да ће се прихваћено јемство укинути, а осумњиченом одредити притвор уколико се не одазове на позив Суда или Тужилаштва, а изостанак не оправда или ако се против њега појави неки други законски основ за притвор. Изречена мјера обезбјеђења присуства може трајати до правомоћног окончања кривичног поступка или до другачије одлуке Суда”, саопштено је из Суда БиХ.

Подсјећамо, Вукмировић (Пејушић) је 13. марта ове године на граничном прелазу Рача изручен полицијским службеницима Судске полиције БиХ. У Србији је ухапшен у марту 2022. гоодине, након што је БиХ за њим расписала потјерницу.

Како је тада наведено, Тужилаштво БиХ за осумњиченим је трагало дуже вријеме, а сумњичи се за припадност стуктурама организованог криминала које су дјеловале на подручју Источног Сарајева и БиХ.

“Осумњичени се доводи у везу са неким од неријешених убистава у Источном Сарајеву, као и сарадњу са припадницима организованих криминалних група у региону, повезаних са низом кривичних дјела”, навели су из Тужилаштва БиХ након што је Вукмировић (Пејушић) изручен Босни и Херцеговини.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com