Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Конкурс за субвенцију каматне стопе на стамбене кредите за младе

Извор: РТРС

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је данас конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове.

На конкурс се могу пријавити лица која су закључила уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању имају до навршених 35 година живота, наведено је из Министарства породице, омладине и спорта.

На конкурс се може пријавити судужник као брачни партнер лицу које је закључило уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, а у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању судужник треба да има до навршених 35 година /у том случају пријаву на конкурс подноси судужник/.

У саопштењу се наводи да се на конкурс могу пријавити лица која имају мјесто пребивалишта у Републици Српској.

Конкурс је отворен до 29. октобра, а апликациона форма за подношење захтјева за додјелу субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове може се преузети на сајту Владе Републике Српске.

На конкурс се не пријављују лица која су већ корисници субвенције каматне стопе по датом стамбеном кредиту, јер једном додијељена субвенција важи до краја отплате кредита, наводи ресорно министарство.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com