Издато упозорење за обилне падавине и могуће бујичне поплаве на подручју Српске

Извор: РТРС

За подручје Републике Српске издато је упозорење за обилне падавине и могуће бујичне поплаве у суботу и недјељу, саопштено је из РХМЗ Републике Српске.

-У суботу се оечкује јака и обилна киша уз јаче пљускове са грмљавином прво на северозападу, затим поподне и на југу и северу. Очекује се од 40 mm од 70 mm кише, на југу Херцеговине локално и нешто већа количина падавина – наводе из РХМЗ Српске.

На истоку мања количина кише. Биће и вјетровито уз ударе вјетра до 60-70 km/h, на крајњем сјеверу вјетар слаб. У суботу увече јака киша ће захватити и источне предјеле.

– У недјељу киша у свим пределима, на истоку обилне падавине од 30 до 60 mm кише, на западу падавине слабе. Због обилних падавина у кратком периоду могућа је појава бујичних и урбаних поплава као и изливање обориснких вода – додају у саопштењу.

Због дугог сушног периода, водостаји ријека су на ниском нивоу и прогнозиране обилне количине падавина ће довести до пораста нивоа водостаја ријека.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com