Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Економски факултет на Палама, први пут од 2015. године, биљежи раст броја уписаних студената

Извор: Филтер/Мира Костовић

Конкурсом за упис студената на прву годину првог циклуса студија на Економски факултет Пале ове године био је омогућен упис 114 студената – на студијски програм Економија 72 и на студијски програм Туризам и хотелијерство 42 студента.

Иако посљедњих година већина факултета у Српској биљежи пад броја бруцоша, чини се да на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву тај негативан тренд престаје.

Наиме, од 2015. године па до ове, сваке академске године уписиван је све мањи број студената.

Ове академске године забиљежен је раст броја уписаних студената.

Декан факултета Марко Ђого каже да тај раст још није велики, али је важно да долази до преокрета трендова.

“Нарочито смо поносни на трендове на студијском програму Туризам и хотелијерство гдје је дошло до пораста од преко 50% у односу на прошлу школску годину и гдје смо у прва два уписна рока попунили сва мјеста за редовне студенте. Упис 100% квоте”, појашњава Ђого.

Марко Ђого

Додаје да су због тога били принуђени да траже проширење квоте за упис, што је Сенат Универзитета у Источном Сарајеву и одобрио.

“Настављамо са још више просвећености да остварујемо визију Економског факултета Пале као модерне образовне институције повезане са привредом у служби развоја”, поручује Ђого.

Бесплатан смјештај

Сви редовни студенти који упишу неки од факултета у Палама имају и бесплатан смјештај у новом студентском дому.

Зграда студентског дома у Палама

Ове године одобрен је упис 1.847 студената првог циклуса студија на Универзитет у Источном Сарајеву

Одобрен је упис у трећем уписном року за чланице Универзитета у Источном Сарајеву које у првом и другом року нису уписале планирани број студената у првом и другом року.

Коначан број уписаних бруцоша на свим факултетима и академијама Универзитета у Источном Сарајеву биће познат у октобру.


Преузимање ауторских текстова дозвољено је уз навођење извора и линк ка оригиналном тексту. За преузимање већег дијела ауторског текста потребна је дозвола редакције портала.

Контакт: citajfilter@gmail.com

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com