Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Двојици пет година затвора због запошљавање за новац у Граничној полицији

Извор: Глас Српске/Небојша Томашевић

Рејхан Раковић (43) и Кенит Чакић (29) осуђени су у Суду БиХ на укупно пет година затвора јер су узимали новац од кандидата за запослење у Граничну полицију БиХ.

Раковић осуђен на четири године, а Чакић једну годину и новчану казну од 1.000 марака. Пресуда је изречена на основу споразума о признању кривице који су оба закључили са Тужилаштвом БиХ.

–  Раковићу је уз изрицање предложене казне, предложена и изречена мјера безбједности забране вршења дужности полицијског службеника у свим полицијским агенцијама у БиХ у трајању од пет година од дана правноснажности одлуке – саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додаје се да је од Раковића одузето 100.000 КМ противправно стечене имовинске користи као и предмети употријебљени за извршење кривичног дјела. Пресудом је од Чакића одузето 1.600 КМ противправно стечене имовинске користи као и предмети употријебљени за извршење кривичног дјела

-Оптужени су признали да су дјелујући у оквиру групе, незаконито захтијевали и примали новац од кандидата, како би у оквиру својих овлашћења погодовали њиховом проласку на конкурсу и запошљавању у Граничној полицији БиХ, а за себе прибављали незакониту имовинску корист – стоји у саопштењу.

Наводи се да су оптужени признали кривицу, за почињено кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела, кривично  дјело примање дара и других облика користи, а оптужени Чакић и за кривично дјело давање дара и других облика користи.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com